Nazad

Para nema, al će grejanja biti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 01.10.2013 - 09:30

Javno preduzeće „Novi dom“ u Vranju spremno je za početak grejne sezone 15. oktobra, iako još uvek probno grejanje nije izvršeno.

Ilustracija

Direktor tog preduzeća Saša Sentić kaže da će u ponedeljak jedna cisterna mazuta biti dopremljena do Vranja, a da se do petka očekuju još tri cisterne.

– Za sada smo sopstvenim sredstvima uspeli da obezbedimo četiri cisterne što će za ceo oktobar biti zasigurno dovoljno. Za kasnije ćemo videti, jer očekujemo i pomoć grada oko nabavke mazuta.

U ponedeljak ćemo najpre napuniti instalacije vodom, kako bi proverili da negde radijatori ne cure, a onda grejanje moe da počne – kaže Sentić i očekuje da će cela zimska sezona biti uspešno završena, uz pomoć Gradske uprave.

Sa druge strane, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da će grad pomoći, ali samo logistički.

– Gradska uprava i ja možemo da igramo samo u granicama zakonskih okvira koju postoje. Mi ćemo kao grad dati preduzeću mogućnost garancije za nabavku energenata, a pare ne možemo da dajemo.

To je preduzeće koje se samostalno finansira i zašto bih ja davao novac iz budžeta za nabavku mazuta. Mogu samo da dobiju logističku podršku kako bi stali na noge i nastavili sa funkcionisanjem – kaže gradonačelnik Antić.

 Inače, probno grejanje u većini gradova u Srbiji je već završeno i samo je u nekolicini  toplana grejna sezona neizvesna, među kojima je i Vranje.

Korisnici usluga „Novog doma“ mesečno za grejanje plaćaju 89,48 dinara po metru kvadratnom bez PDV-a, a aktuelni direktor Sentić je u nekolikim neformalnim razgovorima sa predstavnicima Gradske uprave tražio povećanje cene, što je gradonačelnik Antić kategorično odbijao.
 
Aleksandar Aca L. Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: