Nazad

Parkiranje sve veći problem u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.02.2013 - 10:52

Parkiranje je i dalje jedan od gorućih problema u Vranju iako grad od 2008. ima dve zone za parkiranje crvenu i žutu, ukazuju nadležni.

Parkiranje u Vranju

Stanko Ljubić, rukovodilac saobraćaja u Direkciji za izgradnju grada  kaže da crvena zona obuhvata uži centar grada i da u njoj zadržavanje vozila može biti najduže dva sata.

U žutoj nema vremenskog ograničenja, parkiranje se plaća iz sata u sat ili se vozilo zadržava na parkiralištu kupovinom dnevne karte.

- Parkiranje u crvenoj zoni košta 35 a u žutoj 28 dinara, uz plaćanje SMS-om.

Crvena zona obuhvata glavnu ulicu Stefana Prvovenčanog parking ispred Biblioteke „Bora Stanković“ i u ulici 29. novembra, ostalo je žuta zona.

Ona se prostire tamo gde postoji najveća potreba za izmenom vozila a to je uži centar grada.

Jedino plaćanje gornje parking garaže kod hotela ne ide SMS-om, već klasičnom naplatom koju obavlja radnik po tarifi parkiranja u žutoj zoni  – objašnjava Ljubić.

Mesečna karta za parking garažu je 1.200 a za parkirališta 1.000 dinara, s tim što je mesečna karta za parkiranje onih koji žive u centru 600 dinara.
 
Ljubić kaže da se parkiranje plaća SMS –om a da kontrolori parkinga samo proveravaju da li je izvršena uplata za parkirano vozilo.

Dnevne karte za parkiranje mogu se kupiti u trafikama, za žutu zonu je cena 100 a za crvenu 200 dinara, a parkiranje se naplaćuje samo na obeleženim gradskim prostorima.

Ljubić ne isključuje mogućnost proširenja parkiranja u užem centru grada, navodeći da će cena do kraja godine biti nepromenjena.  

- Prioritet grada je da reši problem Nemanjine ulice jer su trotoari prebukirani vozilima pa deca iz naselja „Raška“  koja pohađaju O.Š. „Vuk Karadžić“ ne mogu da ih koriste za kretanje. Postoji mogućnost da postavimo stubiće da bi deca mogla da se kreću trotoarom.

Za parkiranje će biti uređena i ulica Vula Antića koja će biti jednosmerna prema spomeniku  – kaže Ljubić.

Direkcija za izgradnju grada,  prema rečima nadležnih, mesečno u proseku od parkiranja prihoduje oko dva miliona dinara.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: