Nazad

Pečat Svetog Save : Gimnazija proslavila SAVINDAN (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 27.01.2020 - 22:44

Na dan Svetog Save, školske slave, u Gimnaziji "Bora stanković" u Vranju je organizovana svečanost na kojoj je izveden umetnički program pod nazivom "Pečat Svetog Save".

Dodeljene i nagrade autorima najboljih literarnih radova FOTO. G. Mitić/OK Radio
Prisutnima se obratila direktorka škole, Suzana Mišić Stanković koja je rekla da se svečanost izvodi u čast zaštitnika prosvete, Svetog Save.
 
- Mi imamo svoj zadatak i odgovornost, okrenutu našim precima i potomcima, jer stvaramo buduće generacije ove zemlje i budućnost ovog društva.
 
Preuzeli smo baklju Svetog Save, našeg prosvetitelja sa vizijom da osvetlimo još neosvetljene uglove i da u 21. veku glavno oružje kojim čovek može da se brani, da osvaja, da vlada i služi bude znanje – rekla je direktorka.
 
Predstavu "Pečat Svetog Save" su pripremile profesorke Gimnazije Vesna Arsić i Vesna Anđelković.
 
Tokom svečanosti, po prvi put su dodelene nagrade autorima najboljih literarnih radova pod pokroviteljstvom "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja" a po želji zadužbinara.
 
Autori najboljih radova su nagrađeni sa po 20.000, 10.000 i 5.000 dinara.
 
Svečanosti u vranjskoj gimnaziji su prisustvovali i državni sekretar u Minstarstvu za rad Zoran Antić, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, komandant 4. brigade brigadni general Slobodan Stopa,  predstavnici Eparhije vranjske, učenici i roditelji.

Foto Galerija

Gimnazijalci proslavili Svetog Savu

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: