Nazad

Peta škola ide u finale TAKMIČENJA U ROBOTICI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 12.03.2019 - 09:41

Ekipa Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Vranja koju čine Mateja Janjić, Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor nastavnik informatike Saša Ristić, po drugi put su finalisti takmičenja u robotici „Bitka za znanje“ koje će se održati krajem aprila 2019. u Beogradu.

Učenici Pete škole. Foto: Lična arhiva

Bitka za znanje je program koji je Fond B92 pokrenuo januara 2017. sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati.

Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novim trendovima u obrazovanju koji predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada prepoznat je i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i premijerke Ane Brnabić.

Da se u školi „Svetozar Marković“ neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka i da težE ka modernom obrazovanju dokaz je to što je  škola uključena u pilot projekat „2000 digitalnih učionica“ i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/20. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima.

U školi se  koristi  plava platforma  esDnevnik-a.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: