Nazad

PIANO SUMMER: Nastup Ani Takidze

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 06.08.2019 - 10:40

Vranje - Ani Takidze potiče iz muzičke porodice. Rođena je u Tbilisiju, gde je započela muzičko obrazovanje pri školi za talente, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u klasi profesora Kubutije.

Ana Takidze. Foto: Promo

Postdiplomske studije nastavlja u Minhenu, na uglednoj Visokoj školi za muziku u klasama Franca Masingera i Helmuta Dojča. U toku bogate pijanističke karijere nastupala je kao solista i kamerni muzičar.

Redovno održava koncerte sa orkestrima kao što su Minhenski simfoničari, Sinfonijskim orkestrima u Nirnbergu, Triru, Dubrovniku, Nacionalnim orkestrom, Filharmonijskim i kamernim orkestrom u Tbilisiju, kamernim orkestrom Ricerkare u Sarbrikenu itd.

Sarađivala je sa Vildom Frang, Kim Kaškašijan, Vladimirom Mendelsonom, Andreasom Brantelidom, Hiroiki Ivaki i mnogim drugima.

Redovno nastupa i sa svojim ocem, dirigentom Revazom Takidzeom. Ani Takidze je laureat prvog internacionalnog konkursa
,,Svjatoslav Rihter” u Moskvi (2005).

Nastupala je na značajnim internacionalnim festivalima kao što su Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Gidon Kremer festival kamerne muzike u austrijskom Lokenhausu, Festivalu savremene muzike Jeseni Tbilisija u Gruziji.

Držala je majstorske kurseve na Konzervatorijumu u Džakarti (Indonezija), Konzervatorijumu u Pekingu, Državnom konzervatorijumu i u školi za talente u Tbilisiju. Ani Takidze održaće koncert večeras u okviru festivala ,,Piano summer", a početak je u 20 sati u sali Doma vojske.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: