Nazad

Piano Summer: Nino Gurevič KLARINIM STOPAMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 05.08.2019 - 12:28

Ovogodišnji „Piano Summer“ festival u Vranju nastavlja se koncertom pod nazivom „Klarinim stopama“ koji će večeras održati pijanistkinja Nino Gurević.

Nino Gurevič FOTO: Promo
Pijanistkinja gruzijskog porekla Nino Gurevič, ugledni solista i priznati kamerni muzičar, nastupala je na mnogobrojnim festivalima među kojima su i Internacionalni muzički festival u Telaviju (Gruzija), Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Klavirski festival Rur u Dortmundu, Piano Summer u Vranju, Šopen fest u Beogradu itd.
 
Posebno bi trebalo da se izdvoji nastup sa Filharmonijom iz Novosibirska pod dirigentskom palicom Arnolda Kaca.
 
Ostvarila je mnogobrojne snimke za Gruzijski nacionalni radio i televiziju. Rođena je u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije
 
Odrasla je u muzičkoj porodici – majka joj je nastavnik klavira, a otac ugledni profesor Vili Gurevič, dirigent, muzikolog i dugogodišnji šef Odseka za kompoziciju i teoriju muzike na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju.
 
Kao četvorogodišnjakinja stiče prva znanja iz sviranja klavira, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u Tbilisiju
 
Od najmlađih dana do diplome na akademiji, njen razvoj prati poznati pedagog Edišer Rusišvili, profesor na Konzervatorijumu u Tbilisiju.
 
Studirala je i na Visokoj školi za muziku u Minhenu pod vođstvom profesora Eliso Virsaladze
 
Pohađala je i master studije za pratnju lida u klasi Helmuta Dojča. Redovno nastupa kao solista i sa raznim kamernim sastavima širom Evrope i Azije
 
Lista nacionalnih i internacionalnih takmičenja na kojima osvaja nagrade je impresivna. 
 
Ovogodišnji „Piano summer“ održava se pod motom “Pijanistkinja sa novčanice” i posvećen je Klari Šuman u povodu 200-godišnjice njenog rođenja.
 
Koncert Nino Gurovič počinje večeras u 20 sati u Domu vojske u Vranju, a ulaz je besplatan.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: