Nazad

Piromanija: SNS trijumfuje, SPS u šoku

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 07.06.2013 - 13:02

Puštanje osmorice optuženih za paljevine u Vranju i nasilničkog ponašanja izazvalo je brojne reakcije, a ponajviše u političkim krugovima.

Osnovni sud u Vranju

U GrO SPS u Vranju šokirani su ovom informacijom, a gensek vranjskog odbora Branimir Stojančić kaže da ovakav rasplet situacije nije očekivao.

– Kako mogu bilo šta da prokomentarišem posle svega? Ja sam čovek kome je zapaljen automobil i negde je logično da sam frapiran informacijom da su optuženi za ta krivična dela sada na slobodi.

Ako sud smatra da nema dokaza i ako smatra da ti momci treba da se puste, ja se slažem.

Ono što je najbitnije, saglasan sam sa odlukom i ako sud smatra da nakon ovoga proces može da se nastavi ili su digli ruke od svega.

Podržavam odluku pravosuđa ukoliko se sve ovo smatra opšte prihvaćenim društvenim ponašanjem – kaže Stojančić.

On kaže da se treba raspitati koji je sudija doneo odluku o ukidanju pritvora i prilikom pređašnjeg puštanja jednog od optuženih na slobodu, ali i sada.

Sa svoje strane, narodni poslanik Dragan Nikolić iz SNS-a, ima svoj viđenje stvari.

Kao branilac jednog od optuženih, Nikolić za OK Radio kaže da je ukidanje pritvora jedan od najvećih poraza tužilaštva i političkih protivnika SNS-a u Vranju.

– Žao mi je što je Osnovno javno tužilaštvo potpalo pod uticaj policijsko - političkih krugova, a na žalost u celu priču umešan je i jedan od apelacionih tužilaca iz Niša.

Mi ćemo sve to da raščivijamo, jer se u slučaj umešala politika i politički protivnici koji su hteli da napakoste SNS-u, ali je istina izašla na videlo.

Takođe, neko je pokušavao da pakuje dokaze i izvršenje krivičnih dela, čak nekim ljudima koji nisu uhapšeni sa ovom grupom ljudi.

Krivična prijava koja je pompezno najavljivana je doživela krah i mislim da će presuda biti oslobađajuća – kaže Nikolić.

On dodaje da sve optužbe na račun SNS da stoji iza pojedinih optuženih sada „padaju u vodu“.

– Jedan od uhapšenih Miloš Mladenović je upravo iz tih razloga podneo ostavku na mestu odbornika SNS, da ne bi vršio pritisak na taj način prema sudijama i tužiocima.

Dakle, on je običan građanin i SNS nema veze sa celom pričom. Građani su nam ukazali poverenje i veruju nama, a ne našim političkim protivnicima koji su plasirali razne izmišljotine potpomognuti načelnikom policije i njegovim čaušima inspektorima.

Ovoga puta ćemo raščistiti sve do kraja, jer nekome konačno mora da dođe pamet. Neke treba da bude sramota, ali pošto nemaju srama imaće broj na leđima – kaže Nikolić.

Na kraju, Stojančić smatra da u čitavom slučaju ne mora neminovno da se priča o politici.

– Na kraju mislim da je smešno da se daju političke izjave povodom ovog slučaja, kao što pojedini daju.

Ispada da je cela priča zapravo politička i sramota je za jednog narodnog poslanika da uporno pominje nekakve kičme i da na ovaj ili onaj način bilo kome preti – završava Stojančić.

Podsećanja radi - osmorica optuženih za više paljevina u Vranju i nasilničko ponašanje pušteni su u četvrtak oko 14 časova iz pritvora, s tim što će sudski postupak protiv njih biti nastavljen.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: