Nazad

Počela kampanja "Evropa, to si ti"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 23.03.2013 - 09:35

Samo od sposobnosti juga Srbije zavisi koliko će donacija ubuduće dobijati iz EU, poručeno je na sastanku kome su pored predstavnika Evropske Unije učestvovali i predsednici lokalnih zajednica sa juga zemlje.

Radni ručak na početku kampanje

Na sastanku u Topoli, pored predstavnika Delegacije EU u Srbiji, Kancelarije Vlade Srbije i Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, prisustvovali su i  gradonačelni i predsednici opština s juga i jugozapada Srbije.
 
Na radnom ručku organizovanom povodom početka kampanje „Evropa to si ti“ okupili su se gradonačelnici i predsednici iz 25 gradova i  opština južne i jugozapadne Srbije, iz Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog,  Zlatiborskog i Raškog okruga i pokazali spremnost da podrže akciju približavanja Evrope lokalnim zajednicama koje predstavljaju.
 
Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Adriano Martins potvrdio je odlučnost Evropske unije da snažno podržava Srbiju na putu evropskih integracija i da će naredni period obeležiti još intenzivnija saradnja na inicijativama koje dolaze iz nerazvijenih ili nedovoljno razvijenih područja.
 
- Fondovi EU su otvoreni za sve projekte koji u svojoj osnovi imaju razvoj vaših zajednica, međuopštinsku saradnju ili jačanje prekograničnih inicijativa. U tom poslu bićemo zajedno i sve institucije EU koje imaju svoje predstavnike u Srbiji biće vam na raspolaganju. Ali, vi ste nosioci tih projekata i inicijativa - rekao je Martins.
 
Menadžer EU PROGRESa Grem Tindal podsetio je na dosadašnje rezultate koje je njegov tim zajedno sa lokalnim upravama postigao kroz sprovođenje desetina projekata i naglasio da jug i jugozapad Srbije ima kapaciteta da odgovori na izazove koje donosi naredna etapa EU integracija.

O važnosti saradnje lokalnih samouprava sa institucijama Republike Srbije govorio je direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević koji je objasnio ulogu ove institucije u sistemu raspodele donatorske pomoći i izrazio spremnost da sa svojim timom pomogne lokalnim upravama da na bolji način pristupaju evropskim fondovima.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: