Nazad

Počela manifestacija MAJ MESEC MUZIKE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 11.09.2020 - 11:13

Tradicionalnu manifestaciju "Maj mesec muzike" u Pozorištu "Bora Stanković" otvorila je zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Aleksandar Tasić:
Pozdravljajući prisutne ona je podsetila da je "Maj mesec muzike" manifestacija kojom smo godinama unazad počinjali Vranjsko kulturno leto i tokom koje su na različitim lokacijama u gradu Vranjanci bili u prilici da uživaju u najdivnijim notama svetski priznatih kompozitora. 
 
Ove godine pandemija virusa korona odložila je održavanje manifestacije i adekvatno obeležavanje jubileja, dve decenije njenog trajanja, rekla je u obraćanju Jovićeva.  
 
- Sada smo tu, publika i izvođači i srećni smo zbog toga, jer "Maj mesec muzike" je manifestacija koja ima pažljivo odnegovanu publiku, koja sa ushićenjem očekuje svaki sledeći koncert. 
 
Iako u manjem obimu, organizatori su se potrudili da i ovog puta naprave kvalitetan repertoar koji će zadovoljiti ukus i kriterijum šarolike vranjske publike. 
 
A Grad Vranje, poznat i po autentičnom muzičkom nasleđu i specifičnom izrazu, sa svojom gradskom pesmom sa kojom se našao na listi nematerijalnog kulturnog blaga Republike Srbije, nastaviće da ulaže u duhovnu nadogradnju svojih naraštaja, podržavajući projekte i manifestacije kao što je ova - kazala je zamenica gradonačelnika, proglasivši jubilarni "Maj mesec muzike" otvorenim. 
 
Direktorka Muzičke škole "Stevan Mokranjac", Tatjana Bliznakovski Jovanović, zahvalila se Gradu i Ministarstvu kulture i informisanja što su i ove godine finansijski podržali organizovanje manifestacije, kao i Pozorištu "Bora Stanković" na ustupljenom prostoru. 
 
Biće održano deset koncerata i to u sali Muzičke škole "Stavan Mokranjac" sa početkom od 19 sati, osim završnog koncerta 5. oktobra, koji će takođe biti održan u sali Pozorišta
 
Na otvaranju manifestacije celovečernji koncert za klarinet pod nazivom "Njeno veličanstvo muzika" održao je Vranjanac, Aleksandar Tasić

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: