Nazad

Počeli radovi na saobraćajnicama u Bunuševcu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 11.05.2018 - 10:22

Početak radova na izgradnji dva kružna toka i saobraćajnice u Slobodnoj zoni u Bunuševcu zvanično je krenuo u petak u prisustvu predatavnika lokalne samouprave Vranja , investitora i Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstvu privrede.

Gradonačelnik Milenković i državni sekretar Stevanović. Foto: S.Tasić/OK Radio

Reč je alternativnom putnom pravcu prema selima Dubnica, Katun i Vrtogoš.

Prema rečima gradonačelnika Slobodna Milenkovića, počinju i radovi na izgradnji dva kružna toka između fabrika „Geoks“ i „Ditra Italia“, i saobraćajnice koja ih povezuje, u dužini od 600 metara.

- Sabraćajnica će biti široka devet metara, a vrednost investicije je oko 500.000 evra.

Od te sume, grad Vranje izdvaja 200.000 evra, a ostatak, odnosno 300.000 evra, donacija je Evropske unije, preko Programa “Evropski Progres“
- navodi Milenković.

On je dodao da postoji strateški plan o infrastrukturnom opremanju Slobodne zone, imajući u vidu da je obilaznica u izgradnji, a završena je i kanalizaciona mreža, sve to uz podršku Ministarstva privrede.

Dragan Stevanović navodi da je kroz partnerski odnos sa Gradom uloženo preko 250 miliona dinara, 140 miliona dinara je dala lokalna samouprava, a nešto manje Miinistarstvo privrede.

- Ministarstvo je finansiralo izgradnju atmosferske kanalizacione mreže, finansiramo i obilaznicu u iznosu od 150 miliona dinara.

Pre para dana su počeli radovi i u Radničkoj ulici i ona je od velikog značaja za bolju komunikaciju privrede sa Koridorom 10 i gradom.

Želim da najavim i skori početak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, nakon sprovedene javne nabavke, kao i novog vrtića u naselju Raška, čija će izgradnja biti vredna 200 miliona dinara
- kaže Stevanović.

Izvođač radova na izgradnji dva kružna toka sa saobraćajnicom je kompanija „Manco Plus Doo“ iz Beograda, a rok za završetak radova je kraj 2018. godine.

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Cace krojac
11.05.2018. , 14:26
Kanalizaciona mreza nije zavrsena, raspitajte se malo bolje
drugarica
14.05.2018. , 07:50
dobar ovaj frajer boske , mogli bi mi da se upoznamo