Nazad

Počelo čišćenje reka i dezinsekcija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 30.06.2014 - 10:38

Čišćenje dve gradske reke u Vranju, Vranjske i Sobinske, počelo je u ponedeljak.

Detalj sa Vranjske reke

Nemanja Nuhijević, gradski većnik zadužen za ekologiju kaže da su radovi na čišćenju Vranjske reke planirani najpre na potezu  od ulice Bore Stankovića do Bulevara  AVNOJ-a  kod Sportske hale.

 Na terenu će biti dvadesetak radnika „Komrada“ .

- Pripremne radnje bile su za vikend, a osim fizičkog čišćenja korita reka planirano je i šišanje trave. Radovi na sređivanju korita dveju gradsklih reka trajaće dve nedelje.

Narednog ponedeljka počinje sređivanje Sobinske reke na potezu od Šapranačkog groblja, do Kosovske i Gnjilanske ulice  – kaže Nuhijević. 

Prema njegovim rečima u Vranju i Vranjskoj Banji paralelno istog dana počinje dezinfekcija i dezinsekcija.

- Dezinfekcija i dezinsekcija će trajati do kraja jula, prskaće se zelene površine jer su zbog obilnih padavina i vlage komarci i krpelji u najezdi. Dezinsekciju će raditi Zavod za javno zdravlje.

Preko mesnih zajednica građani će blagovremeno biti obavešteni i dobiti uputstva o ponašanju u vreme  prskanja i zaprašivanja gradskog zelenila po kvartovima  – kaže Nuhijević.

On je podsetio da je deratizaciju u Vranju u aprilu odradio beogradski zavod „Visan“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: