Nazad

Počinje REKONSTRUKCIJA Gradskog parka

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 07.10.2019 - 14:49

Povodom početka radova na rekonstrukciji Gradskog parka, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da će se radovi izvoditi u dve faze, na površini od 20 hiljada kvadratnih metara.

Radovi se izvode u dve faze FOTO: vranje.org.rs
- Danas počinju radovi u okviru prve faze rekonstrukcije Gradskog parka, čija je vrednost oko 43 miliona dinara bez PDV-a. 
 
Investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade RS sa učešćem od oko 30 miliona dinara, dok grad Vranje učestvuje sa 13 miliona dinara - rekao je u obraćanju novinarima gradonačelnik Milenković. 
 
Tokom prve faze, pored izrade svih hidrotehničkih instalacija i električnih podzemnih radova, kao i popločavanje pešačkih staza unutar samog parka na površini od oko 7.000 metara kvadratnih, izgradnja fontane i osnove muzičkog paviljona, letnje pozornice, postavljanje mobilijara, rekonstrukcija dečjeg igrališta i uređenje javne rasvete
 
Projektom je obuhvaćeno i uređenje centralnog platoa ispred spomenika Borisavu Stankoviću, kao i zelenih površina koja zauzimaju oko 65 posto prostora parka. 
 
Rekonstrukcijom parka nije predviđeno uklanjanje drvoreda, istakao je Milenković i dodao da je vranjski Gradski park jedan od najstarijih u Srbiji i da nije doživeo velike promene.
 
Završetkom radova, park će predstavljati novu zelenu oazu u samom gradskom jezgru, dodao je gradonačelnik.  
 
Radove će izvoditi Društvo za transport "Euro lider" d.o.o. Žbevac, sa podizvođačima. 
 
Rok za završetak prve faze radova je 120 radnih dana
 
Nakon toga, sledi druga faza u kojoj su planirani radovi na izgradnji ogradnog zida sa pratećim kapijama i postavljanje video nadzora
 
Projektovana vrednost svih radova u obe faze iznosi 120 miliona dinara bez PDV-a.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Сале
08.10.2019. , 01:57
Уместо да даду бесплатне уџбенике ученицима или зауставе ово исељење младих кроз подстицаје и финансијску помоћ породицама са више деце ови градски оци раде небулозне и само њима профитабилне радње. На ову сву катастрофу њима до реконструкције већ доброг парка. Жали Боже.