Nazad

Počinje remont VLASINSKIH ELEKTRANA, altrenativno IZVORIŠTE SPREMNO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.08.2019 - 10:58

Surdulica/ Vladičin Han / Vranje - Remont „Vlasinskih hidroelektrana“ počinje u ponodeljak 19. avgusta, što znači da će se Vladičin Han snabdevati vodom iz alternativnog izvorišta, a ne iz akomulacije koju zajedno koriste sa „Vrlom 4“ u Polomu.

Voda iz Vrle 4 u Polomu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Radi sprečavanja poremećaja u vodosnabdevanju, a u cilju obezbeđivanja dovoljne količine vode za vreme remonta „Vlasinskih hidroelektrana“ u periodu od 20. avgusta  do 18. septembra, Opštinsko veće opštine Vladičin Han nalaže sledeće:

Zabranjuje se navodnjavanje njiva, nalivanje bašti, prskanje parkova, navodnjavanje travnjaka, pranje vozila,pranje tepiha i slično, vodom sa gradskog vodovoda. Zabrana pranja tepiha i vozila ne odnosi se na lica registrovan za obavljanje ove delatnosti.

Nalaže se JP Vodovod Vladičin Han da u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Vladičin Han sačini plan snabdevanja vodom za piće mesnih zajednica  s posebnim osvrtom na Dom zdravlja, ambulante hitne pomoći u mesnim zajednicama gde postoje, kao i na osnovne škole u istim.

O izvršenju mera naloženih naredbom staraće se Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne, građevinske i komunalne poslove Opštinske uprave Opštine Vladičin Han – Komunalna policija i JP Vodovod Vladičin Han.

JP Vodovod Vladičin Han postupajući po planu restrikcije vode za vreme remonta Vlasinskih hidroelektrana vršiće prekid u isporuci i to:

naselja Prekodolce i Žitorađe ostajaće bez ponedeljkom i četvrtkom u vremenu od 12 do 22h;

naselja Polom, Gramađe i Dekutince ostajaće bez utorkom i petkom u vremenu od 12 do 22h;

naselja Lepenica, Stubal, Priboj i Mazarać ostajaće bez sredom i subotom u vremenu od 12 do 22h;

naselja Kržince, Manajle, Repince i Suva Morava ostajaće bez vode četvrtkom i nedeljom u vremenu od 12 do 22h.


Ukoliko raspred ne daje pozitivne rezultate, odnosno ukoliko dođe do povećanja potrošnje vode JP Vodovod Vladičin Han će izvršiti promenu rasporeda i broja isključenja što će se javno oglasiti.

U slučaju nestašice vode u višim delovima grada biće određeni punktovi za snabdevanje vodom za piće cisternama.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: