Nazad

Podeljena auto sedišta za decu: Mnogo više od POKLONA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 31.10.2019 - 14:54

U sali Skupštine grada održana je akcija podele auto sedišta, koju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona FOTO: vranje.org.rs
Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik Slobodan Milenković ističući da bezbednost mora da bude imperativ svakog društva. 
 
Različitim vrstama edukacija, fizičko-tehničkim merama u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju svetloodbojnim prslucima, svetlima za bicikle i dodelom sedišta, lokalna samouprava aktivno se uključuje u smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na decu, kazao je gradonačelnik Milenković.
 
- Danas ćemo roditeljima sa teritorije grada Vranja podeliti 145 auto sedišta za decu, u vrednosti od preko 600.000 dinara
 
Lokalna samouprava je preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja obezbedila 125 sedišta, a preostali broj daruje Agencija za bezbednost saobraćaja
 
Moram da naglasim da je ovo ubedljivo najveći broj auto sedišta za decu koja su obezbeđena u jednoj godini, u odnosu na podele tokom prethodnih šest godina
 
Ovo nije samo poklon, ovo je ujedno podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona, a sve korake koje preduzimamo usaglašeni su sa Nacionalnom strategijom da u 2020. godini ne bude poginule dece u saobraćaju, a da se broj povređene smanji za 50% - rekao je gradonačelnik. 
 
O odličnoj saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vranja i realizovanim projektima govorio je Radivoje Trifunović, predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja
 
- Grad Vranje je primer dobre prakse na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju.Tokom prošle godine relizovan je veliki broj značajnih projekata poput predstave "Pažljivkova pravila u saobraćaju” za najmlađe, pilot projekta za povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola i centralnog takmičenja za učenike srednjih saobraćajnih škola - dodao je Trifunović. 
 
Nakon toga, predstavnice republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović i Marina Spasić održale su edukaciju o pravilnom korišćenju auto sedišta za bezbednu vožnju dece.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zoki
31.10.2019. , 22:30
Cista diskriminacija neznam na koji nacin su deljena auto sedista ja imam troje dece jedna je bebica i niko me nije ni pozvao ni pitao da li mi treba uato sediste niti sam na bilo koji nacin bio obavesten. NapreDno
Dalibor
01.11.2019. , 13:47
Nikakve najave putem medija,obaveštenja bilo koje vrste ama baš ništa...gospodo nazadnjaci daće Bog da tim param koje ste oprali i pokrali plaćate samo lekove za sebe i Vaše najbliže...sramota !