Nazad

Podrška MIGRANTIMA: Zvaničnici EU i UN donose DONACIJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 22.05.2018 - 12:36

U okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, Nikola Bizel, šef Operacije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji, posetiće Vranje u petak, 25. maja.

Zvaničnici će obići Prihvatni centar u Vranju FOTO: Borderfree Association
Poseti će prisustvovati i državni zvaničnici uključeni u upravljanje migracijama, kao i predstavnici agencija Ujedinjenih nacija koje su sredstvima Evropske unije sprovele aktivnosti u Vranju.
 
Ovom prilikom šef Operacije u Delegaciji Evropske unije i ostali zvaničnici obići će Prihvatni centar za migrante u Vranju, u kojem je trenutno smešteno oko 170 migranata.
 
Podrška Evropske unije u ovom Centru, kao i u ostalim prihvatnim i centrima za azil, obuhvata obezbeđivanje uslova za adekvatan smeštaj, ishranu, pristup zdravstvenoj nezi, zaštitu migranata, a posebno ranjiivih kategorija kao što su žene i deca.
 
Zvaničnici će posetiti i izložbu „Ostavljena sećanja" na platou ispred Narodnog muzeja u Vranju i čini je 20 fotografija igračaka dece migranata koje su ostale za njima tokom trajanja Zapadnobalkanske rute i velikog prolaska migranata preko teritorije Republike Srbije.
 
U Domu vojske biće organizovana pretpremijera predstave u kojoj igraju lokalna i deca migranti zajedno sa roditeljima, a koja je priređena povodom obeležavanja zvaničnog dana O.Š. „Radoje Domanović“.
 
Delegacija će posetiti i OŠ „Radoje Domanović“, koja je zahvaljujući sredstvima Evropske unije dobila nove stolice i klupe, računarsku i sportsku opremu, kao i didaktički materijal.
 
Poseta Delegacije EU u Republici Srbiji Vranju biće završena obilaskom Zdravstvenog centra i tom prilikom Zavodu za javno zdravlje biće uručena vredna oprema za mikrobiološku laboratoriju, a Domu zdravlja ambulantno vozilo.
 
Navedene aktivnosti, kojima je podržano Vranje kao grad na čijoj teritoriji borave migranti, sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Svetska zdravstvena organizacija (WHO), Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: