Nazad

Podržavljenje "Simpa" 27. septembra

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 09.09.2013 - 09:55

Posle tačno 13 godina, „Simpo“ iz Vranja će ponovo promeniti oblik vlasništva i od većinski privatne ponovo postati državna firma.

Ilustracija

Predsednik Nadzornog odbora „Simpa“ Borislav Milačić zakazao je za 27. septembar vanrednu sednicu Skupštine akcionara te kompanije, na kojoj će biti sprovedena u delo ideja o konverziji duga „Simpa“ prema državi u vlasništvo u toj firmi.

Na taj način Srbija bi ponovo postala vlasnik oko 60 odsto vrednosti „Simpa“.

Pravo učešća na sednici imaju akcionari koji poseduju više od 0,1 odsto akcija firme, a oni koji imaju manje od toga moraju da imaju zajedničkog opunomoćenika, koji mora da zastupa najmanje 32.112 akcija.

U dnevnom redu Skupštine nigde se ne pominje konverzija duga, već se samo govori o „povećanju osnovnog kapitala, emitovanjem Pete emisije kvalifikovanom investitoru radi povećanja kapitala „Simpa““.

Zanimljivo, u javnom pozivu za sednicu Skupštine određen je i rezervni datum za njeno održavanje, 12 oktobar.

Prema pravilima Skupštine, 17. septembar je dan za utvrđivanje liste akcionara koji immaju pravo da učestvuju na Skupštini.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: