Nazad

Pohapšena vranjska građevinska mafija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 29.11.2013 - 11:26

U Vranju je u petak privedeno sedam osoba zbog zloupotreba u izgradnji stambeno-poslovnih objekata, saznaje OK Radio.

Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, oni se sumnjiče da su zajedno sa još devet osoba, protiv kojih će biti podnete krivične prijave, uzeli za sebe oko 1,5 miliona evra za dve godine.

Privedeni su vlasnik “Europetrola” Goran Vučković, suvlasnici “7. jula” Dragan Jović i Novica Stošić, šefica građevinske inspekcije Vesna Jovanović, građevinski inspektor Zoran Cvetković, projektant inženjerske komore Srbije Snežana Ristić i bivši načelnik Gradske uprave u Vranju Nebojša Ljubić.

Policija sumnja da su Vesna Jovanović , Novica Stošić i Goran Vučković zaključivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji firme “7. juli” sa “Europetrolom” omogućili ovoj drugoj firmi da od 2008. do 2010. izgradi četiri objekta bez građevinskih dozvola.

Oni su izgradili objekte sa većom kvadraturom u odnosu na kvadraturu postojećih objekata koji su pre gradnje srušili za skoro 1.400 kvadrata.

Svi oni se sumnjiče da su na razlici između tržišne vrednosti lokala i troškova izgradnje pribavili protivpravnu korist za ova dva preduzeća u iznosu od skoro 177 miliona dinara, to jest 1,5 miliona evra.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odogovornog lica, zloupotreba službenog položaja, građenje bez građevinske i Poreska utaja, krivičnom prijavom biće obuhvaćeni Srbijana Savić iz Vranja, građevinski inspektor za grad Vranje, Snežana Mihajlović iz Vranja, građevinski inspektor za grad Vranje, Igor Simović iz Vranja, inspektor odseka za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Odeljenje u Vranju, Živojin Mitrović iz Vranja, tehnički direktor JP "Vodovod" iz Vranja, Verica Jović iz Vranja, rukovodilac tehničke pripreme JP "Vodovod" iz Vranja, Bosanka Momčilović iz Vranja, tehničar saradnik u tehničkoj pripremi JP "Vodovod" iz Vranja, Blagoje Pešić iz Vranja, odgovorni projektant inžinjerske komore Srbije, Miodrag Zdravković iz Vranja, tada generalni direktor "Elektrodistribucije" Vranje i Staniša Pešić iz Vranja, direktor Pogona PD "Jugoistok" Niš, ogranak Vranje.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da o najnovijem privođenju nema nikakvih informacija i da je u akciji najverovatnije učestvovala Uprava kriminalističke policije.


Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: