Nazad

Policija: Ima protesta, ali nema zaštićenih

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 25.10.2012 - 17:30

Četiri saobraćajna policajca uhapšena su u četvrtak u Vranju zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

PU Vranje
Policija im je odredila pritvor do 48 sati, nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji. 
 
Portparol Policijske uprave  Dragan Stamenković kaže da su ostali službenici saobraćajne policije iz Vranja tražili hitan sastanak sa načelnikom Uprave Slađanom Velinovićem od koga će tražiti hitno puštanje na slobodu njihovih kolega. 
 
–  Tačno je da su četiri naša pripadnika saobraćajne policije uhapšena. Čujem priče i da svi saobraćajci najavljuju eventualne proteste ukoliko njihove kolege ne budu puštene na slobodu. Načelnik Velinović će održati radni sastanak sa njima i nadamo se da neće biti problema. 
 
Nakon policijskog zadržavanja, policajci će biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju. Nema zaštićenih, pa makar se radilo i o našim kolegama. Svako ko krši zakon, biće procesuiran - kaže Stamenković. 
 
Kako smo nezvanično saznali, policajci su uhapšeni zbog sumnja da su primili mito od po 2.000 evra od poznatog biznismena iz Vranjske Banje. 
 
Naime, sin rečenog biznismena izazvao je saobraćajnu nezgodu u centru Vranja. 
 
Njegov otac je sa željom da zaštiti svog sina podmitio saobraćajce kako bi oni prilikom uviđaja napisali u izveštaju da je zapravo on vozio automobil, a ne njegovo dete. 
 
Sumnja se da je on tada policajcima dao po 2.000 evra, što su nakon nekoliko dana saznali inspektori Policijske uprave u Vranju. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: