Nazad

Policija u Vranju među najuspešnijima u Srbiji

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 15.02.2013 - 10:44

Prema rezultatima rada u 2012. godini Policijska uprava (PU) Vranje u samom je vrhu MUP-a Srbije, kazao je načelnik Slađan Velinović.

Rukoodstvo PU Vranje

Stanje bezbednosti u saobraćaju povoljnije je u odnosu na prethodnu godinu u svim policijskim stanicama koje pokriva PU Vranje.

Statistike pokazuju da je smanjen broj saobraćajnih nezgoda za 27 odsto, pa je i broj poginulih u odnosu na 2011., kada je stradalo 27 ljudi, prepolovljen.  

- Što se tiče kriminaliteta procenat rasvetljavanja je na veoma visokom nivou, i mi se po procentu rasvetljavanja krivičnih dela nalazimo na drugom mestu u Srbiji – napominje Velinović.

Saša Nedeljković iz službe za privredni kriminal kazao je da je u prethodnoj godini zabeležen veći broj paljevina putničkih vozila,  ugostiteljskih i stambenih objekata.

- Od 17 rasvetljeno je 12 krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti  i procesuirano je osam lica – kazao je Nedeljković.   

Načelnik Velinović kazao je da su na području PU Vranje velike aktivnosti vezane za migracije i trgovine ljudima.

- Veliki broj izvršioca ovih krivičnih dela je  procesuiran a prekršioci su  lišeni slobode zahvaljujući aktivnostima policije – napominje on.

Inspektor Boban Arizanović kazao je da je nastavljen trend ilegalnih migracija na ovom području.

- U 98 odsto slučajeva ilegalan prelaz je iz severne Makedonije a samo 1,5 odsto sa teritorije Kosova. Ilegalne migracije za 20 odsto veće su u 2012. godini u odnosu na prethodnu – kazao je Arizanović.  

Načelnik Velinović objašnjava da je po pitanju stanja javnog reda i mira na području PU  bilo prekršaja, ali nije bilo težih koji su mogli dodatno da opterete stanje bezbednosti.

- Očuvano je stabilno stanje javnog reda i mira jer nije bilo izvršenja težih prekršaja protiv javnog reda i mira.

Evidentirano je ukupno 845 prekršaja što predstavlja što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodnu godinu za 5,48 odsto.

Najviše prekršaja učinjeno na ulicama trgovima i ugostiteljskim objektima, a u njima je učestvovalo 1.163 lica - napomenuo je načelnik policije Slavko Antić.

Prema njegovim rečima i u Kopnenoj zoni bezbednosti i pored tri teroristička napada na punkt  Dobrosin ocenjeno je povoljnim i zadovoljavajućim.  

U PU Vranje nedostaju policajci za 130 radnih mesta na području Bujanovca i Preševa.

- Država međutim nema para za nova upošljavanja – čulo se na konferenciji za novinare PU.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: