Nazad

Političari vole skupa kola

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 30.09.2013 - 09:14

Političari i funkcioneri u Vranju, bez obzira na to da li su vlast ili opozicija, privatno se voze u poprilično skupim automobilima, starim do deset godina.

skupoceni automobili - ilustracija


Zbog cene, ta vozila uglavnom su nedostižna velikoj većini građana. U garažama gradonačelnika, odbornika, članova Gradskog veća, predsednika i potpredsednika političkih stranaka najviše je nemačkih i francuskih automobila.

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić vozi Golf 5 koji na tržištu polovnih automobila košta od šest do 10 hiljada evra, dok se cene novog kreću od 16 000 do 24 000 evra.

 

Član Gradskog veća i sekretar SPS-a Branimir Stojančić poseduje Pežo 308. Takav polovni može se naći po cenama od šest do devet hiljada evra, dok je za novi potrebno izdvojiti od 16 000 do 23 000 evra.

 

– U suštini besan auto mi ništa ne znači. Ne uživam u tome, bitno mi je samo da je stabilan, komforan i brz. Ja svoj privatni automobil koristim i u službene svrhe, tako da mi je sigurnost na prvom mestu – kaže Stojančić.

 

Njegov kolega Nebojša Zupančić vozi Audi A4 koji nov košta od 28 000 do 44 000 evra. Polovan se može kupiti po cenama od 8 000 do 14 000 evra.

 

Skromni predsednik Skupštine Dejan Tričković nedavno je kupio automobil Dacia Super Nova i platio ga oko 1 400 evra.

 

Njegov zamenik Siniša Mitić vozi nešto skuplju Opel Korsu, koja na tržištu polovnih automobila vredi od dve do osam hiljada evra.

 

I zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov ima Opel Korsu, dok pomoćnik gradonačelnika Dragan Janjić vozi Volkswagen Passat čije se cene kreću od četiri do devet hiljada evra u polovnom stanju.

 

Članica Gradskog veća Nela Cvetković vozi Opel Vektru i kaže da je plaćen 6 000 evra.

 

– Auto smo kupili polovnog. Godina proizvodnje mu je 2006. i toliko je plaćen pre dve godine. Verovatno su takvi sada i jeftiniji – kaže Cvetkovićeva i dodaje da lično ne „pati“ od toga da se vozi u ekstra luksuznom automobilu.

 

Za predsednika URS-a i direktora ZC Vranje Uroša Trajkovića priča se da ima Citroen karavan, ali nikakvi konkretniji podaci nisu dostupni, kao i za vozilo načelnika Pčinjskog okruga Budimira Mihajlovića. Za njega se samo zna da vozi automobil marke Ševrolet.

 

Direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević vozi Citroen C4 koji se polovan može kupiti po cenama od pet do devet hiljada evra, a nov za oko 15 000 evra.

 

Njegov zamenik Dejan Stanojević poseduje ni manje ni više, nego Audi A6.

 

– Platio sam ga osam hiljada evra. Auto je 2005. godište. Želim da napomenem da je stariji model Audija, a kupio sam ga pre pet godina – kaže Stanojević.

 

Isti automobil ima i član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu i saobraćaj Srđan Milošević. On je svoj polovni automobil pre četiri meseca platio 19 000 evra.

 

– Dobio sam kredit osam hiljada evra u OTP banci. Svoj stari Stilo sam prodao i dodao tri hiljade evra, a pet hiljada otplaćujem na šest mesečnih rata. Taj automobil ja i ne vozim. Dao sam sinu, jer on ima veliku potrebu za automobilom i stalno je u pokretu.

 

Želim i da napomenem da svi u mojoj porodici rade i da niko nije u državnoj firmi, niti će biti – kaže Milošević.
 

 

Predsednik Okružnog odbora DS-a Goran Stefanović ima Pežo 407 i tvrdi da ga je kupio polovnog za pet hiljada evra.
Potpredsednik te stranke Igor Andonov vozi Reno Fluence i kaže da ni dinara nije platio za njega.

 

– Taj automobil je moja supruga dobila u nagradnoj igri. Dakle, ni dinara nismo izdvojili za kupovinu vozila. Prezadovoljan sam, a i poklonu se u zube ne gleda – kaže Andonov.

 

Menadžer LDP-a u Vranju Igor Zlatković ima terenca, Suzuki Grand Vitara koji je na tržištu polovnih automobila od 4 000 do 10 000 evra.

 

Jedino je bez automobila aktuelna direktorka ZZJZ i novopečena naprednjakinja Eržika Antić, bar za sada.

 

Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: