Nazad

Položeni venci kod spomenika Čika Miti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 31.01.2013 - 18:58

Polaganjem venaca na spomenik Čika Miti ispred zgrade Načelstva, delegacija Grada Vranja odala je poštu poginulima u borbama za oslobođenje Vranja od Turaka, 31. januara 1878. godine.

polaganje venaca kod spomenika Cika Mita

 

Predsednik vranjske Skupštine Dejan Tričković rekao je da je taj dan bio najradosniji trenutak, jer je Vranje, nakon petovekovne turske vladavine, ušlo u sastav nezavisne srpske države. 
 
Vence na spomeniku Čika Miti položili su predstavnici lokalne samouprave, Policijske uprave, Četvrte Brigade Kopnene vojske, državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Negovan Stanković, narodni poslanici Miroljub Stojčić i Dragan Nikolić, načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović i predstavnici SUBNOR-a. 
 
U okviru obeležavanja 31. januara, rukovodstvo Grada Vranja organizovalo je prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske Srbije. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: