Nazad

Posle 20 godina: Albanski osnovci dobili udžbenike na maternjem jeziku

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 08.09.2020 - 13:28

Osnovci u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku u utorak će prvi put posle 20 godina školsku godinu početi sa svim udžbenicima, koje će dobiti besplatno.

Udžbenike dobili besplatno FOTO: Getty Images
Oni će, kako kaže Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), sada moći da uče iz istih knjiga kao njihovi vršnjaci it Tirane, Skadra, Vlore.
 
Po njegovim rečima, pored Ministarstva prosvete Albanije, odakle su stigle knjige, u „ostvarenju sna prethodnih generacija“ učestvovale su i kosovske vlasti koje su za udžbenike izdvojile oko 140.000 evra.
 
- Ukupno 4.052 učenika i njihovi roditelji oslobođeni su finansijskog tereta nabavke knjiga. Ono što smo obećali pre dve godine danas smo ispunili – kaže Mustafa, a prenose Bujanovačke.
 
On se zahvalio i Koordinacionom telu, OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama, kao i resornim ministartsvima Republike Srbije.
 
Na obezbeđivanju udžbenika zajedno su radila ministarstva prosvete prosvete Srbije i Albanije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: