Nazad

Posle Končulja, integrisano i na prelazu Debce

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 16.02.2013 - 11:03

Posle Končulja, do kraja meseca će i na prelazu Debce kod Preševa zaživeti sistem integrisanog upravljanja, dogovoren u Briselu između delegacija Kosova i Srbije.

Prelaz Končulj

Debce je jedan od dva prelaza prema Kosovu koji su pod ingerencijom PU Vranje, a nalazi se 13 kilometara od Preševa.

- Depce je u formiranju, a u toku su građevinski radovi na tom području i prelaz bi trebalo da bude pušten za saobraćaj do kraja meseca – kazao je načelnik PU Vranje Slađan Velinović.

On je objasnio da Debce ima manji broj prelaza vozila i ljudi od Končulja, te da je reč o doko 200 do 300 vozila dnevno.

- Punkt Debce nije predviđen za prenos robe preko granice, pa zbog toga propušta samo putnička vozila i kamione do 3,5 tona nosivosti  - kaže Slavko Antić načelnik policije.    

Prema sporazumu o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima koji su pregovarački timovi Beograda i Prištine postigli u Briselu, dva kontrolna punkta srpske i kosovske policije koja su bila udaljena po više kilometara uz dvostruku kontrolu putnika i robe, sada su približene na nekoliko metara, a kontrola putnika se vrši samo jednom.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: