Nazad

Postignut kompromis: Učitelj prekinuo ŠTRAJK GLAĐU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.11.2019 - 15:29

Miomir Dejanović MiDej, učitelj u OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju prekinuo je štrajk glađu nakon što je postigao dogovor sa direktorkom škole Tijanom Đokić, saznaje OK Radio.

Bori se za svog sina FOTO: G. Mitić/OK Radio
Dejanović je jutros stupio u štrajk glađu zbog odluke direktorke škole da zbog manjeg broja upisanih prvaka, bude premešten u seosku školu u Donjem Neradovcu iako ima problem sa autističnim sinom.
 
Prema Dejanovićevim rečima, direktorka je donela novu odluku kojom se učitelj premešta u seosku školu samo tokom ove školske godine.
 
- U prethodnom dokumentu stajala je rečenica da ću biti „vraćen kada se za to stvore uslovi“, dok sada piše da ću za školsku 2020/21. godinu biti premešten u centralnu školu – kaže Dejanović za OK Radio.
 
On navodi da nije protiv rada u seoskoj školi i da će do završetka godine rado obavljati posao u Donjem Neradovcu, ali da je njegova obaveza da se bori za svog sina.
 
- Prilikom premeštaja, direktorka uopšte nije uzela u obzir to štob imam sina sa autizmom od koga me premeštajem udaljava, a njemu je po nalazima doktora potrebna pojačana nega i češći nadzor roditelja – kaže učitelj.
 
Miomir Dejanović je prošle godine je dobio priznanje „Najbolji edukator Srbije“, a nedavno se našao i u Asocijaciji najboljih nastavnika sa prostora nekadašnje Jugoslavije (ANNEXYU).
 
Njegova biografija se našla i u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Novak Novak
13.11.2019. , 20:58
lJUDI MOJI,PA ZAR JE OVO ARHIPELAG GULAG PREDAT NA RASPOLAGANJE NEZNALICAMA.NAJBOLJI ODLAZE,A MI OSTADOSMO SA OTPADOM SVUDA DA LUTAMO.NEVEROVATNO KOLIKO JE LJUDSKE NEZRELOSTI KADA IZ SKOLE PROTERUJEMO NAJBOLJE.A O NJEGOVOM DETETU NI RECI,JER GOSPOD JE TAKO REKAO DA CARSTVO PRIPADA NESRECNICIMA.