Nazad

POTERNICE za petoricom pripadnika OVK sa juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 17.05.2018 - 09:15

Vranje - Petorica pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova sa područja juga centralne Srbije nalaze se na spisku od oko 170 Interpolovih poternica koje je raspisala Republika Srbija.

Na spisku ukupno 170 pripadnika OVK FOTO: AFP
Agencija Beta navodi, pozivajući se na bujanovački portal titulli.com, da su među onima čije hapšenje traži Srbija, dve osobe iz Bujanovca, Šefćet Musliju (55), nekadašnji komandant OVPMB i Ljirim Jakupi zvani Nacista (37).
 
Interpolove poternice raspisane su i za Mustafom Šaćirijem (51) i Šaćirom Šaćirijem (54) iz sela Orahovica kod Preševa, kao i za Fadilom Suljevićem (53) iz Medveđe, nekadašnjim pripadnicima OVK.
 
Poternice na kojima se nalaze kosovski Albanci, a na kojima insistiraju srpski sudovi, vraćene su u Interpolov sistem sredinom aprila ove godine, nakon što je delegacija srpske policije posetila sedište Interpola u Lionu.
 
Kako je tada objašnjeno, one su vraćene i vidljive, sa izuzetkom poternica za Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, koje jesu u sistemu, ali neće biti vidljive u nekom narednom periodu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: