Nazad

Poziv svim građanima Srbije: Pozdravimo aplauzom HEROJE SA KOŠARA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.04.2020 - 09:49

Savez udruženja boraca Srbije i Udruženje “Prijatelji 72. Specijalene”, pozivaju sve da u četvrtak uveče aplauzom odaju poštu herojima sa Košara.

Fotografije poginulih boraca. Foto: S.Tasić/OK Radio

- Poštovani sugrađani, braćo i sestre, pre 21.godinu, 9. aprila 1999.godine otpočela je bitka za Košare,najduža i najkrvavija bitka tokom NATO agresije na našu zemlju.

Mnogi mladi i hrabri ljudi stali su tada na prvu liniju odbrane Košara i ni po cenu sopstvenih života nisu dozvolili neprijateljima svih boja ulazak na Kosovo i Metohiju.

Udruženje „ Prijatelji 72. Specijalne“ i Savez udruženja boraca Srbije pozivaju vas da 9. aprila ove godine u 19:55 izađemo na terase svojih stanova,na pragove porodičnih ognjišta i uz upaljene sveće (ili svetla na mobilnim telefonima), dok se sa TV i radio stanica (ili je pronađite na youtube-u) čuje pesma „Vila sa Košara“, ćutanjem odamo počast onima koji su dali svoje živote u borbi za Košare i Srbiju, a nakon pesme u 20:00 dugotrajnim i jakim aplauzom zahvalimo se svima onima koji su se tada borili na Košarama, na Kosovu i Metihiji i širom Srbije, ali i svima onima koji se za tu istu Srbiju bore i danas.

Pokažimo da smo dostojni njihove žrtve. Pokažimo da i u najtežim trenucima Srbija ne zaboravlja svoje heroje i da nikada i neće
- poručuju iz ova dva udruženja.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: