Nazad

Poznat program ovogodišnjih Borinih književnih dana

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 14.03.2023 - 13:04

Organizacioni odbor „Borinih književnih dana’’, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, usvojio je program manifestacije koja će i ove godine biti održana od 21. do 24. marta.

Foto: vranje.org.rs
Na otvaranju „Borinih književnih dana’’, od 19 sati, biće priređen program pod nazivom „Uticaj Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića’’.
 
Na ovu temu će govoriti književnik, prevodilac i publicista Muharem Bazdulj. Drugog dana manifestacije, 22. marta, takođe od 19 sati, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića ,,Kad đavoli polete''.
 
Osim autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić. ,,Zvezda nad prazninom'' naziv je tek objavljenog romana niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji će biti predstavljen 23. marta u 19 sati, takođe u Pozorištu.
 
Pored autora, gosti večeri su i Miodrag Mića Miljković, pisac scenarista i režiser, kao i dr Igor Perišić.
 
Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u 19 sati gost je pisac Milan Ružić, sa svojom knjigom ,,Pun kofer priča''.
 
O samoj knjizi, kao i o njegovom stvaralaštvu govoriće književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.
 
Uz glavni program manifestacija će imati i prateći koji je planiran za 22. i 23. mart, kada će se u Osnovnoj školi ,,Predrag Devedžić'' u Vranjskoj Banji, od 12 sati, predstaviti stvaraoci iz Vranja, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić Dubnica.
 
Glavni program „Borinih književnih dana'' održaće se u maloj sali Pozorišta „Bora Stanković’’.
 
Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: