Nazad

Praznični haos na vrhuncu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 31.12.2012 - 12:49

Gužve u vranjskim prodavnicama već šesti dan za redom su haotične, a trgovci kažu da je svake godine situacija slična, pošto svi čekaju „poslednji minut“ za kupovinu pred doček Nove godine.

Sa lica mesta

U marketima „Leon“, Maxi“ i „Idea“ sve raspoložive kase su u funkciji, ali su i pored toga redovi do ulaznih vrata.

Marko Stošić, menadžer „Leona“, kaže da od 25. decembra do danas obezbeđenje marketa usmerava kupce i raspoređuje redove, kako bi se katastrofalne gužve izbegle, koliko je to moguće.

– U našim marketima je stanje prosto postalo vanredno, ali smo na to navikli uoči svakog dočeka Nove godine. Najviše se kupuje meso, piće, mlečni proizvodi, ukrasi, igračke i sastojci za torte i kolače.

Problem je što svi čekaju poslednji dan i odlaze u prodavnicu kako bi se snabdeli za novogodišnje i božićne praznike.

Sve kase su u funkciji, ali to ne umanjuje problem dugačkih redova koji su se u jednom trenutku protezali od ulaza do frižidera sa mesom – kaže Stošić.

Sva tri marketa u Vranju prethodnih dana daju mnoge akcije popusta na robu koja se oko praznika najviše kupuje.

– Imamo preko 50 artikala na sniženju i to mnogo znači kupcima. Umanjenje cena je od pet do 50 odsto. Takođe, oko novogodišnjih i božićnih praznika svake godine organizujemo nagradnu igru.

Ovog meseca sa tim smo krenuli 11. decembra, izvlačenje nagrada je svakog petka, a finale je zakazano za 8. februar  – kaže Stošić.

Ništa manji redovi nisu ni u pošti i bankama. U „Intesa“ i „Alfa“ bankama redovi su od šaltera do trotoara ispred filijala.

– Ovo je haos. Svi su čekali poslednji dan da završe bankarske poslove. Mada, nisu ni ljudi krivi jer su mnoge firme danas uplaćivale zarade.

Od kako smo otvorili banku do kraja radnog vremena redovi se nisu smanjivali. Mnogi su ostali ne usluženi, jer moramo da poštujemo i radno vreme – kaže jedna bankarska službenica.

Inače, banke i pošta neće raditi 1., 2. i 7. januara, dok će u međuvremenu raditi skraćeno.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: