Nazad

Predsednik Hana zaposlio suprugu u vrtić?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.03.2013 - 12:54

Pojedini kandidati koji su se javili na konkurs optužuju direktorku vrtića Gordanu Ilić i predsednika opštine za nameštanje konkursa.

Mesto dešavanja - vrtić u Hanu

U vrtić je stigao i jedan prigovor u kome se navodi da su prvobitni uslovi promenjeni i prilagođeni onim koje Mladenovićeva supruga ispunjava, što je direktorka “Pčelice” oštro demantovala.

– Mi smo imali blagajnicu koja je od nove godine otišla u penziju. Ona je radila sa osnovnom školom i daktilografskim kursom.

Obzirom da nam je šef računovodstva sa sedmim stepenom stručne spreme, morali smo da promenimo uslov konkursa i da granicu stručne spreme pomerimo na viši nivo.

Dakle, šef računovodstva i blagajnik često menjaju jedan drugog kada su odsutni, tako da i jedan i drugi moraju da budu približnog obrazovanja.

O prijemu radnika odlučivao je Upravni odbor, a Ivana Mladenović je ispunjavala sve uslove za to radno mesto sa višom stručnom spremom – kaže direktorka Ilić i napominje da nikakve pritiske ustanova nije imala od strane predsednika opštine.

– Grehota je tako nešto pričati, jer čovek apsolutno nema veze sa ovim. Ja njega i njegovu ženu do skoro nisam ni poznavala i žao mi je što se on optužuje da je vršio pritisak za zaposlenje supruge.

Da nije bilo tako i da nije bilo nameštanja konkursa mogu da se zakunem pred ikonom, čak sam spremna da celu odgovornost preuzmem ja na svoja leđa kako bi se neosnovana ljaga skinula sa Mladenovića koji inače ima dosta porodičnih problema, još mu samo ovo fali – ističe Ilićeva.

Prema njenim rečima, “nema govora o naknadnim promenama uslova konkursa” i kako je naglasila, to se da vrlo lako proveriti u postojećoj dokumentaciji.

– Ivana je bila kao i svi drugi građani, kao i svi ostali kandidati. Da smo bilo kog drugog kandidata primili, opet bi bilo nezadovoljnih i stigle bi razne optužbe.

Prilikom prijema ni na kraj pameti mi nije bilo da može nastati ovakav haos, a ja prosto ne znam na koji način da se opravdam i dokažem da nikakvih “muvanja” nije bilo.

U ustanovi sam 32 godine, a na mestu direktora radim od 28. decembra prošle godine.

Dakle, još malo mi je ostalo do penzije i stvarno nisam u stanju da sebi sada priređujem ovakve stvari – kaže direktorka Ilić.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović rekao je da neće da komentariše optužbe, jer kako je kazao, “ne želi da se ikome pravda”.

– Moja žena je kao i svi ostali građani. Da li to znači da ona ne sme nigde da radi samo zato što sam ja predsednik opštine?

Bavim se velikim poslovima i strateškim ciljevima opštine, tako da stvarno nemam ni vremena, a ni živaca da se bavim ovakvim niskim udarcima – kratko je kazao Mladenović.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: