Nazad

Predstava gluvih iz Vranja nagrađena u Makedoniji

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 03.06.2013 - 10:52

Predstava "Ljubav" u kojoj glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja, osvojila je Nagradu za kolektivnu igru na 49.Dramskom amaterskom festivalu koji je održan u Kočanima.

sa predstave Ljubav
Festival je održan od 27. maja do 1. Juna, a u konkurenciji 15 predstava izabranih od strane selektora festivala glumci u predstavi "Ljubav" nagrađeni su od strane žirija za timski duh, kolektivnu igru i zajedničke napore. 
 
Predstava je nastala u produkciji P(h)antomfesta reditelja Trajčeta Gjorgieva i svoju premijeru imala je na P(h)antomfestu u Vranju 2012. godine. 
 
Predstava je na DAF-u izvedena u četvrtak 30. maja i pobrala je aplauze publike između etida i ovacije na kraju predstave, kao i sve pohvale žirija na okruglom stolu i javnom razgovoru nakon predstave. 
 
- Ekipa predstave izuzetno je zadovoljna nagradom u konkurenciji 15 klasičnih predstava sa tekstom u kojima igraju čujući glumci i posebna je čast što je ansamblu pripala nagrada za kolektivnu igru imajući u vidu da se radi o pantomimi i da se radi o gluvim i nagluvim osobama, kao i da je tu sinergiju aktera u predstavi veoma teško postići i u predstavama koje predstavljaju klasično pozorište – izjavio je direktor P(h)antomfesta Nebojsa Novković.
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: