Nazad

Predstavljeni rezultati projekta Ekonomsko osnaživanje za ODRŽIVI POVRATAK na Kosovo i Metohiju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 09.09.2020 - 12:56

U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje za održivi povratak na Kosovo“, u Vranju su predstavljeni rezultati dvogodišnjeg rada organizacije CARE, predstavništva u Srbiji u saradnji sa NEXUS-om iz Vranja i Gradom Vranje.

Vrednost projekta je 530.000 evra FOTO: vranje.org.rs
Uz finansijsku pomoć Evropske unije, za 97 korisnika obezbeđena su sredstva i oprema za pokretanje privatnog biznisa u vrednosti od 220.000 evra
 
Tokom projekta, 26 korisnika je pohađalo obuke za stručno usavršavanje, 90 njih je učestvovalo u obrazovnom programu podrške preduzetništvu, dok je 25 korisnika koristilo mentorske usluge za podršku preduzetništvu. 
 
Projekat je realizovan s ciljem da se podrži održivi povratak na Kosovo i Metohiju, za interno raseljena lica i za readmisante - lica koja se vraćaju u Republiku Srbiju u skladu sa Sporazumom o readmisiji u procesu reintegracije. 
 
Vrednost projekta je 530.000 evra
 
U ime grada Vranja događaju su prisustvovale Maja Jović rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i Zorica Perić poverenik za interno raseljena lica.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: