Nazad

Prekinut "tihi štrajk" saobraćajaca

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 30.10.2012 - 12:17

Vranjski saobraćajci prekinuli su štrajk glađu započet krajem prošle nedelje zbog hapšenja četvorice svojih kolega.

Saobraćajci na poslu

Svoj protest izražavali su tako što su se posle radnog vremena vraćali u policijsku stanicu kod poligona za obuku vozača i odbijali hranu.

Niko o štrajku nije želeo javno da govori, a svoj postupak policajci su okarakterisali kao “tihi štrajk”.

U policijskom sindikatu je saopšteno da nije bilo reči o štrajku, već o podršci saobraćajaca kolegama kojima je određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

– Nije pravedno da se policajcima koji su osumnjičeni za lako krivično delo odredi pritvor od mesec dana. Ne želimo da se mešamo u rad sudstva, ali moramo da se upitamo da li se zakon primenjuje isto prema svima – kažu u policijskom sindikatu.

Dragan Stamenković, portparol vranjske Policijske uprave za OK Radio napominje da saobraćajci nisu odustali od svog zahteva za puštanje na slobodu uhapšenih policajaca.

- Ni za vreme trajanja takozvanog “tihog štrajka” rad službe nije doveden u pitanje. Sve je funkcionisalo po planu i svi radni zadaci svakog policajca su ispunjeni.

Ljudi se više ne sastaju u policijskoj stanici, ali koliko čujem od samih saobraćajaca, oni i dalje zahtevaju puštanje njihovih kolega da se brane sa slobode – ističe Stamenković. 

Nezvanično saznajemo i da je ministar policije Ivica Dačić prilikom povratka iz Kumanova svratio u Vranje gde se sastao sa članovima sindikata i “štrajkačima”, kojima je saopštio da moraju rade svoj posao, a da slučaj hapšenja njihovih kolega prepuste pravosudnim organima.

– Ministru smo izneli svoje stavove po pitanju pritvora i on nam je rekao da je njima obezbeđena pravna zaštita i da se ne mešamo u rad pravosuđa. Očekujemo da će kolege nakon ispitivanja svedoka biti puštene na slobodu – kaže jedan od sindikalaca.

U saobraćajanoj policiji pričaju da će od odluke suda zavisiti njihovi dalji koraci, a ne isključuju mogućnost i nastavka “tihog štrajka”. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: