Nazad

Premijera: TESNO nam ga skroji TRANZICIJA (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 14.03.2019 - 09:59

U sali Doma Vojske u Vranju, u sredu je premijerno odigran komad „Život u tesnim cipelama“ po tekstu našeg proslavljenog pisca Duška Kovačevića, u izvođenju ansambla Pozorišta „Bora Stanković“.

Nevesela sudbina radnika u Srbiji FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ovo je prva premijera vranjskog teatra u ovoj godini, a četvrta od početka sezone, a predstavu je režirao gost iz Pirota, David Alić.
 
„Život u tesnim cipelama“ je priča o neveseloj sudbini radnika koji u Srbiji doživljavaju i preživljavaju proces tranzicije, začinjena fenomenom TV rialitija.
 
Radnja komada se odigrava u fabrici cipela, opljačkanoj i uništenoj privatizacijom, a uništeni su i životi radnika koji se odlučuju na štrajk glađu.
 
Štrajkači tako postaju učesnici grotesknog rialitija „Pobediće moj broj“, gde nagradu odnosi onaj koji poslednji umre.
 
Tekst je napisao Dušan Kovačević, a u poslednjih osam godina, od kada je napisan, nije izgubio ništa od svoje aktuelnosti, što je dokazala vranjska publika koja je odlično prihvatila igru ansambla vranjskog pozorišta.

Foto Galerija

Život u tesnim cipelama-pozorište Bora Stanković premijera

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: