Nazad

Probno osvetljenje na MOSTU VRLA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 06.07.2018 - 11:28

Vranje - Most Vrla u Vladičinom Hanu u završnoj je fazi sređivanja i ulepšavanja, a proteklih dana urađeno je još probno osvetljavanje ove građevine.

Pogled na Vrlu iz pravca Surdulice. Foto: OK Radio

Prema ranijim najavama, most će biti osvetljen u bojama srpske zastave.

Kompanija Energo maksystem uspešno je okončala radove na izgradnji dva najveća mosta na autoputu Koridora 10 u Vladičinom Hanu.

Reč je o mostovima Džemin Do i Vrla na Koridoru 10.

Za ova dva mosta u građevinarstvu kažu da su impresivne građevine dužine 495 metara i 645 metara, čiji stubovi dostižu visinu od čak 62 metra, što je zahtevalo veoma preciznu tehnologiju u montaži nosača, sistemom tzv. lansirne rešetke.

Celokupan proces izgradnje predstavlja veliki poduhvat za sve koji su dali svoj doprinos, uzimajući u obzir da je Koridor 10 jedan od najvećih panevropskih saobraćajnih koridora, koji prolazi kroz našu zemlju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku.

Projekat je završen u saradnji sa konzorcijumskim partnerima AZVI S.A. i Conctrucciones Rubau.

Most Vrla, postao je u međuvremenu novi simbol prepoznavanja Vladičinog Hana, kao i treći most u gradu koji će postati obeležje ovog mesta.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
igor
06.07.2018. , 15:58
dali je pušten saobracaj koridora 10
Novica
06.07.2018. , 18:48
Lepo. Konacno da o i u mom Hanu nesto lepo cujem i vidim.