Nazad

Prodat deo imovine "Jumka"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 25.06.2012 - 06:51

Novi vlasnik dojučerašnjih pogona „Trikotaža“, „Konac“ i „Dorada“, iz sastava HK „Jumko" iz Vranja je „Top Sofa Srb“ DOO - kompanija registrovana u Vranju, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Iz
Kompanija „Top Sofa Srb“, iza koje stoji italijanski proizvodjač nameštaja „Ditra Italia“, na ovaj način je kupila 38.000 kvadratnih metara pod krovom za 1,105 miliona evra.
 
Kupovinom „Trikotaže“, „Konca“ i „Dorade“, kompanija „Ditra Italia“ ulazi u investicioni program vredan 13,5 miliona evra, o čemu je, krajem prošle godine, direktor Mikele de Marki, potpisao ugovor sa potpredsednicom vlade Srbije Vericom Kalanović i gradonačelnikom Vranja Miroljubom Stojčićem.
 
Italijani će, kako je ovim ugovorom predvidjeno, uz subvencije države Srbije od 5.000 evra za svako radno mesto, u novoj Fabrici tapaciranog nameštaja u Vranju, u drugoj polovini ove godine, zaposliti 411 radnika.
 

Prodajom ova tri pogona, kako je ranije saopšteno, u HK „Jumko“ počinje realizacija Programa prekompozicije proizvodnje, odnosno borbe za jeftiniju proizvodnju, koja će se postići smanjenjem potrošnje energenata sa sadašnjih milion evra godišnje, na polovinu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: