Nazad

Promene u zdravstvu još neizvesne

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 08.01.2013 - 13:12

Čelnici vladajuće koalicije u Vranju još uvek nisu usaglašeni oko kadrovskih promena u ovdašnjem Zdravstvenom centru.

Dom zdravlja Vranje

Kako se saznaje, do petka 11. januara funkcioneri SNS, SPS, URS i ostalih partija na vlasti trebalo bi da imaju imena ljudi koji će biti postavljeni za rukovodioce u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pojedini lideri stranaka kažu da pregovori nisu ni počeli, dok drugi tvrde da su oni završeni, kao i da je sve do kraja precizirano.

– Tačno je da će biti promena po koalicionom sporazumu, ali o tome ne mogu ništa sada da govorim. Kada se sve bude izdešavalo, javnost će o tome biti obaveštena – kaže direktor ZC Uroš Trajković.

Kako se saznaje, u pregovorima učestvuju čelnici SPS-a Zoran Antić i Branimir Stojančić, zatim Dragan Nikolić i Dejan Tričković iz SNS-a i Uroš Trajković i Dragan Janjić iz URS-a.

– Nismo još ništa dogovorili i to treba da se dogodi posle 15. januara. Do tada ni sa kakvim izjavama i spekulacijama nećemo izlaziti u javnost.

Pregovori su počeli i za sada dobro idu, to je ono što mogu da kažem – kaže gradonačelnik Zoran Antić.

Sa druge strane, predsednik Okružnog odbora SNS Dragan Nikolić ističe da su razgovori završeni i da je sve do detalja dogovoreno.

– Završili smo tu priču i kada sve to budemo sproveli u delo, znaće se ko je direktor čega, a ko su njhovi zamenici – priča Nikolić.

Iz krugova bliskih „pregovaračkom timu“ kažu da su za sada za pomoćnike u igri doskorašnji član Gradskog veća anesteziolog Goran Stanković i hirurg Miroljub Stanković.

Direktor Doma zdravlja mogao bi da bude pedijatar Nenad Mladenović. Te eventualne predloge niko nije želeo da komentariše.

– Održli smo tri sastanka i u toku je priprema koalicionog sporazuma. U njemu će jasno biti naznačena mesta koja pripadaju određenim vladajućim partijama. Sve do sada išlo je traljavo i ništa se u globalu nismo dogovorili.

O imenima budućih rukovodioca nije ni bilo reči. Trebalo bi da SNS i SPS dobiju direktorska mesta u Bolnici i Domu zdravlja.

Za sada je tamo sve isto, a što se tiče Miroljuba Stankovića i Gorana Stankovića, njima radni odnos u Zdravstvenom centru nije ni prekidan do sada.

Prioritet je odvajanje Doma zdravlja iz sastava Bolnice – kaže član tima ispred SPS-a Branimir Stojančić.

Kako smo saznali od zamenice gradonačelnika Bojane Veličkov, pregovori oko kadrovskih rešenja u ZC trebalo bi da budu završeni do petka, 11. januara, za kada je zakazana sednica Skupštine.

– Znam da se vode razgovori oko toga, ali i znam da moraju biti završeni do petka. Nisam upućena u detalje, ali što se tiče Miroljuba Stankovića, mislim da će ipak doći neko mlađi – kaže Veličkov.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: