Nazad

Prvi KESAR FEST: Revija VITEŠKIH BORBI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 06.07.2018 - 08:38

Vranje - Prvi međunarodni festival srednjovekovne kulture „Kesar fest“, biće održan u Vranjskoj Banji u periodu od 13. do 15. jula, najavljuju organizatori.

Prvi međunarodni festival srednjovekovne kulture „Kesar fest“ FOTO: Promo
Festival će biti otvoren formiranjem svečane povorke glavnom ulicom, nakon čega će biti obavljena svečana smotra viteških družina.
 
U okviru "Kesar festa" biće organizovane borbe i takmičenja u drevnim veštinama poput rvanja, bacanja koplja, streličarstva i bacanja kamena s ramena.
 
Prema najavi organizatora, na obali Banjštice, pokraj starih bazena, biće organizovan viteški kamp i viteška ulica, a u preostalom delu parka nalaziće se razni poligoni namenjeni za decu i posetioce.
 
Organizator "Kesar festa" je Viteška družina "Žuta Sova" iz Vranjske Banje, udruženje za oživljavanje srednjovekovnih zanata i veština po istorijskim izvorima iz perioda 13-15.vek.
 
Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Vranja, Turističke organizacije Grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja.
 
Kompletan program manifestacije možete videti na ovde.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: