Nazad

Radnici "Delišesa" traže spas

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 05.07.2013 - 10:43

Nekadašnji radnici ,,Delišesa”, njih pedesetak, zatražili su od rukovodstva opštine Vladičin Han da se preispita i poništi privatizacija preduzeća.

Vladičin Han, centar grada

Radnici  smatraju da je u procesu privatizacije bilo puno zloupotreba, propusta, korupcije i kriminala, i to na njihovu štetu i štetu firme, prenosi zvaničan opštinski sajt.

O problemima koji su im ostali nakon privatizacije dela ovog nekadašnjeg giganta u proizvodnji hrane u Srbiji i zatvaranja preostalih pogona  nekadašnji  radnici “Delišesa”razgovarali su sa predsednikom opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem,
 
Nakon restruktuiranja preduzeća, Fabriku koncentrata voćnih sokova kupio je ,,Nektar” iz Bačke Palanke. Taj pogon ,,Delišesa” jedini je koji i danas radi.

Proizvodnja je obustavljena u mlekari, sokari, Fabrici za preradu i konzerviranje voća i povrća, trgovinski i ugostiteljski objekti su delom prodati, ali većina nije u funkciji i ne radi, plantaže voća su zaparložene i napuštene.

Radnici su ostali na ulici, sa neisplaćenim zaradama. Kako rekoše, prešli su put od ,,socijalnog programa, do socijalnih slučajeva”.

Oni traže isplatu zaostalih zarada. Iako su spor dobili na sudu, ne postoji mogućnost da svoja potraživanja i naplate.

Predsednik opštine je u razgovoru sa nekadašnjim radnicima ,,Delišesa” rekao da razume njihove probleme, ali i podsetio da lokalna samouprava može da deluje samo u zakonskim okvirima i da će rukovodstvo opštine učiniti sve kako bi privreda Vladičinog Hana ponovo oživela, stoji na sajtu opštine Vladičin Han.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: