Nazad

Radno vreme TRGOVINA tokom VANREDNOG STANJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.03.2020 - 11:44

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prosledilo je svim lokalnim samoupravama preporuku Privredne komore o radnom vremenu maloprodajnih objekata.

Preporuka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave FOTO: Pixabay
Prema preporuci ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:
 
- Ponedeljak – subota od 07.00 do 18.00 časova
 
- Nedeljom od 08.00 do 18.00 časova
 
- Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.
 
Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica
 
Trgovac može, u skladu sa navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. 
 
Takođe, broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti
 
U skladu sa preporukama nadležnih epidemiologa i zdravstvenih radnika, nije potrebno da zdrave osobe nose zaštitne maske i higijenske rukavice, te s tim u vezi nije u nadležnosti lokalne samouprave da takve obaveze trgovcima propisuju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: