Nazad

Raskinut ugovor o prodaji "Zastave PES"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 12.04.2013 - 12:22

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji “RS Partners–PES”-a iz Surdulice, koji je privatizovan 9. decembra 2007. godine.

RS partner PES

Dušan Belanović iz Agencije za privatizaciju za OK Radio kaže da je ugovor raskinut zato što kupac, „RS junajted grup“ nije ispoštovao socijaalni program i kontinuitet u poslovanju firme.

Ugovor je inače raskinut nakon desetak izvršenih kontrola i isto toliko produženih rokova da se stanje popravi.

Agencija će u narednih nekoliko dana imenovati privremenog zastupnika kapitala, jer taj kapital postaje akcijski i sad je država vlasnik „RS Partners–PES”-a.

- Preduzeće će pored toga imati svog direktora i Upravni odbor. Taj zastupnik ima rok od dva meseca da napravi izveštaj o stanju u preduzeću, o mašinama, mogućnosti povećanja proizvodnje i plasmana proizvoda.

Nadam se da ćemo onda uspeti da poboljšamo rad preduzeća – kaže Belanović.

On podseća da je Agencija za privatizaciju već jednom raskinula ugovor sa “RS junajted grup”, 26. novembra 2010. godine, da bi mesec dana kasnije tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja poništilo tu odluku i vratilo kupcu firmu u posed.  

Preko 120 radnika “RS Partners–PES”-a u neprekidnom štrajku bilo je skoro dve godine, od 4. maja 2010.

- Nisu imali proizvodnju koliku su trebali da imaju i nisu im isplaćivane zarade u skladu sa ugovorom na koji se obavezao novi vlasnik – kaže Belanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: