Nazad

Raste broj pacijenata sa upalom pluća

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 19.10.2020 - 13:58

U Vranju, Bujanovcu i Preševu povećava se broj hospitalizovanih pacijenata sa upalama pluća, što pokazuje da je epidemiološka situacija i dalje preteća, a ima tendenciju i da se pogorša, izjavio je epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Vranje Slađan Stanković.

Korona miruje u većini opština Pčinjskog okruga FOTO:Depositphotos
U Vranju, Bujanovcu i Preševu povećava se broj hospitalizovanih pacijenata sa upalama pluća, što pokazuje da je epidemiološka situacija i dalje preteća, a ima tendenciju i da se pogorša, izjavila je epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Vranje Slađan Stanković.
 
Osim povećanog broja pacijenata sa upalama pluća, kako je naveo Stanković, a prenosi Jugmedia, primećeno je i da se povećava i broj prvih pregleda u kovid ambulanti.
 
Stanković kaže da je u petak, 16. oktobra, od 44 uzorka koji su iz Pčinjskog okruga poslati na analizu, bilo pet pozitivnih na korona virus i da su tri novoobolela bila iz Bujanovca, a dva iz Vranja.
 
Već sutradan, kako dodaje, od 46 poslatih uzoraka, broj obolelih se u okrugu popeo na 10, od čega su po dva novobolela pacijenta bila iz Bujanovca i Preševa, a čak šest iz Vranja i tada je procenat pozitivnosti bio 22 odsto.
 
Dr Stanković naglašava da u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji ohrabruje činjenica da virus korona miruje u većini opština Pčinjskog okruga - Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: