Nazad

Ratni veterani obeležili Vidovdan u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.06.2020 - 10:40

Članovi Udruženja ratnih veterana Vranja, i njihovo gosti iz Kikinde, obeležili su Vidovdan, odajući poštu poginulim saborcima kraj spomen obeležja stradalima u NATO agresiji u centru Vranja.

Veterani iz Vranja i Kikinde i njihove porodice. Foto: OK Radio

Dragoljub Stošić, predsednik "Udruženja ratnih veterana 1990-1999" u Vranju rekao je, da su borci, ratni veterani i ratni vojni invalidi danas tu da na Vidovdan, na dan Svetog kneza Lazara i kosovskih mučenika, odaju počast i poklone se senima svih ratnika minulih ratova.

- Vranje je od pamtiveka bilo na braniku otadžbine.    

Na ovom spomeniku su 95 imena srpskih junaka i junakinja među kojima je i Kikinđanin Željko Alar, pripadnik 78. motorizovane brigade koji je dao svoj život za Srbiju 1999. kod sela Reljan.

Slava im i hvala
- rekao je Stošić.

Radovan Momčilov, iz Udruženja ratnih veterana Kikinde, zahvalivši se na gostoprimstvu naglasio je da se veterani već duže vreme bore sa raznim nedaćama, ali da neguju sećanje na poginule i preživele iz prethodnih ratova.

Pre svečanosti u Crkvi Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke na Šapranačkom groblju obavljeno je rezanje kolača.


Potom su na Spomen kosturnicu stradalima u Prvom svetskom ratu predstavnici dva udruženja položili vence i cveće.

Program kraj spomenika palim borcima u NATO bombardovanju u centru Vranju uveličale su pojanjem članice ženske pevačke grupe "Melizmi" Kulturnog centra u Kikindi.

 
Predstavnici dva udruženja u nedelju su vence i cveće položili i na spemenik poginulima u selu Reljan, gde su odali poštu palim pripadnicima vojske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: