Nazad

Razvoj Banje u rukama demokrata

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.04.2012 - 16:09

Banjski DS danas je predstavio program opštinskog odbora stranke i listu kandidata za odbornike

Predsednik odbora Slobodan Pejić napomenuo je da se na listi nalazi 15 kandidata svih profila. Pejić kaže da je program Demokratske stranke usmeren  ka što većem
zapošljavanju ljudi i sagledavanju pitanja nacionalnih manjina.


Prema rečima predsednice opštine Slavice Sotirović, Demokratska stranka učinila je  mnogo za građane opštine. Ona je najavila  dolazak slovenačkog investitora koji će kako tvrdi  učiniti dosta za Banju .


- DS se u prethodnom periodu zalagao za promovisanje Vranjske Banje kao kulturno-turističkog mesta, a tome doprinosi  i održavanje manifestacije „ Dani karanfila“.


Počelo je  i održavanje „ Dečijeg kulturnog leta“, manifestacije koja nije postojala u Vranjskoj Banji – kaže Sotirovićeva.



Gradski većnik Nebojša Silistarević zadužen za nacionalne manjine ističe da je  DS učinio mnogo i za nacionalne manjine, naročito Rome u pogledu njihovog obrazovanja i zapošljavanja.


- Učinićemo da se romsko naselje pretvori u etno naselje, da se od Koštanine kuće napravi etno muzej. Obrazovanje Roma biće jedan od prioriteta, stranke. U programu ima dosta afirmativnih mera, a jedna od njih su i besplatne užine u školama – kaže Silistarević.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: