Nazad

Razvojna šansa Vranja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 27.04.2012 - 23:08

Skupština grada Vranja na današnjoj 35. sednici većinom glasova donela je rešenje o otuđenju zemljišta zemljišta , uz novčanu naknadu za zemljište u javnoj svojini.

Održana 35. sednica Skupštine grada, iako ovaj saziv više nema mandat da zaseda. Na dnevnom redu ekonomska pitanja, protivljenje pojedinih stranaka
Najvažnija odluka "sednice plus" bila je ona o mogučnosti otuđenja gradskog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. 
 
Slobodan Stamenković, predsednik gradskog parlamenta naglasio je da je odluka od značaja za privlačenje investitora i da skupštinska većina na ovaj način odgovorno završava svoj mandat.
 
Na sednici je najavljen  i dolazak italijanskog investitora „GEOS“-a koja će otvoriti fabriku u Vranju.
 
Gradonačelnik Miroljub Stojčić kazao je da će se donošenjem rešenja o otuđenju uz novčanu naknadu omogućiti  investitorima  da otpočnu izgradnju poslovnih objekata, u kojima će se upošljavati ljudi, kao što su „IDEA “ i „GEOS“.
 
- „Meteor“ je već povukao kreditne linije za plaćanje zemljišta i za otvaranje novih radnih mesta kojih treba da bude oko 50. Ne bi trebalo da izgubimo investiciju koja je značajni potencijal za razvoj grada – kaže Stojčić.
 
Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da je održavanje sednice deset dana pre izbora nelegitimno.
 
- Od 170 opština u Srbiji ni jedna nije održala sednicu, osim vranjske Skupštine. Procedura  nije prošla radna tela, a materijal je stigao na samom zasedanje Skupštine, ali budući da nemamo nikakve dokaze ne možemo  još uvek nikog da optužimo - rekao je  šef URS-a Uroš Trajković.
 
Gradonačelnik Stojčić je nakon optužbi URS-a kazao da je sednica održana u interesu građjana, jer se donošenje ovakve odluke tiče napretka Vranja.
 
- Davanje u zakup zemljišta prošlo je svu odgovarajuću proceduru, kao što je raspisivanje konkursa, rad komisije, donošenje odluke oko najpovoljnijeg ponuđača – kaže Stojčić. 
 
On je na samoj sednici rekao da ne može razumeti takvu politiku URS- a, koji se zalaže za razvoj, investicije i otvaranje novih radnih mesta, a da danas ima sasvim suprotan stav u odnosu na sve to.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: