Nazad

REBALANS BUDŽETA zbog starih dugovanja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 17.07.2018 - 13:01

Predstojećim rebalansom budžeta grada Vranja biće reprogramirani neotplaćeni krediti kojim su finansirani investicioni projekti iz 2015. i 2016. godine, najavio je gradski većnik za finansije, Bojan Kostić.

Povećani troškovi obnove Pozorišta FOTO: D. Ristić/OK Radio
Članovi Gradskog veća usvojili su na prethodnoj sednici Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu
 
Jedan od osnovnih razloga za rebalans je reprogram kredita uzetih 2015. i 2016. godine
 
- Osnovni cilj koji se želi postići reprogramom neotplaćenog duga po osnovu ugovorenih kredita, kojima su finansirani investicioni projekti u 2015. i 2016. godini, je smanjenje ukupnog godišnjeg servisiranja duga po uzetim kreditima, kako bi se poboljšala likvidnost budžeta Grada Vranja - rekao je za zvaničan gradski sajt član Veća Bojan Kostić
 
On pojašnjava da su na rebalans budžeta uticali i drugi razlozi poput uvećanja sredstava za izgradnju zgrade Pozorišta, za drugu i početak treće faze, odobravanje dodatnih sredstava za finansiranje sportskih organizacija do kraja godine, kao i odobravanje dodatnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte i projekte unapređenja energetske efikasnosti
 
Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu razmatraće i odbornici Skupštine grada na sednici zakazanoj za petak, 20. jul.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: