Nazad

Rekord na Vlasini: Stefan pobedu posvetio tragično stradalom ocu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2020 - 12:46

Bogojavljensko plivanje za časni krst na Vlasinskom jezeru privuklo je ove godine rekordnih 70 plivača i više hiljada ljudi koji su došli da podrže takmičare.

Sedamdeset takmičara u hladnoj Vlasini FOTO: D. Milošević
Sneg, hladno vreme, kilometarska kolona vozila kao i jaka konkurencija nisu omeli Stefana Jankovića (25) iz Surdulice, studenta Fakulteta zaštite na radu u Nišu, da prvi stigne do časnog krsta koji je u vodu jezera spustio vladika vranjski Pahomije
 
Stefan je ovu pobedu posvetio ocu koji je minule godine tragično stradao na Vlasini
 
Među plivačima najmlađi je imao samo 12 godina i plivao je uz prisustvo oba roditelja.
 
Najstariji je imao 62 godine i ovo mu je bilo četvrto učešće na Vlasinskom jezeru.
 
Temperatura vode jezera bila je jedva dva stepena u plusu dok je temperatura vazduha bila u minusu.
 
Kao gosti bili su članovi Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša i Balkanskog udruženja kozačke vojske, dok su kompletno obezbeđenje i svoje usluge dali pripadnici Vojske Srbije, žandarmerije i policije
 
Pored plivača iz Surdulice učešće su uzeli i oni iz Vranja, Leskovca, Beograda, Niša, Popovca, Lebana, Trgovišta, Pavlovca, Bujanovca, Mekiša, Davidovca... 
 
Uz blagoslov Eparhije vranjske dodeljen je krst najbržem plivači Stefanu Jankoviću, koji je posebne čestitke dobio i od Novice Tončeva, narodnog poslanika i predsednika Skupštine opštine Surdulica i dr Aleksandre Popović, predsednice opštine Surdulica. 
 
Treba reći da je pre plivanja u hramu Svetog proroka Ilije na Vlasini Ridu održana prigodna liturgija koju je vodio vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom. 
 
Organizatori Bogojavljenskog plivanja na Vlasinskom jezeru bili su Sportski savez opštine Surdulica i Karate klub "Tanden", donatori BS Tours iz Beograda i motel MM Narcis, dok je pokrovitelj bila Opština Surdulica.
 
Ovu manifestaciju je pre četiri godine pokrenuo Srboljub Mitić iz Surdulice, vojno lice i trener Karate kluba "Tanden"

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: