Nazad

Ristić: Radnicima Koštane JEDNOKRATNA POMOĆ, protest se nastavlja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 11.10.2019 - 10:23

Bivši radnici fabrike "Koštana" iz Vranja, njih 306, trebalo bi da, zahvaljujući angažovanju narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, preko Centra za socijalni rad u Vranju primi između 50.000 i 60.000 dinara jednokratne novčane pomoći, saopštio je na protestu radnika fabrike obuće Slađan Ristić, lider radničkog inicijativnog odbora.

Pismo za zahtevima čeka Vučića FOTO: S. Tasić/OK Radio
Ristić je na protestu u petak ujutru ispred Skupštine Grada poručio radnicima koji se nisu upisali kod advokata Jovana Aleksića da "to učine što pre".
 
- Ministar finansija je potpisao i novac je obezbeđen, a mi ćemo čekati do 9. novembra, kada ponovo organizujemo protest za koji ne mogu da kažem da će biti miran - napomenuo je Ristić.
 
On je okupljenim radnicima obećao da će lično predati pismo sa zahtevima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
- Vrhovni kasacioni sud nas je odbio, žalba Ustavnom sudu je na čekanju već 18 meseci, pisali smo i Vučiću, ali ćemo mu predati to naše pismo 21. oktobra u Vranju, jer drugog predsednika države nemamo - zaključio je Ristić.
 
Predsednik IO radnika nekadašnje "Koštane" je precizirao da država radnicima "Koštane" pojedinačno duguje po 300.000 dinara.
 
- Tih se para ne odričem dok sam živ - istakao je Slađan Ristić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: