Nazad

Rođendan Koordinacionog tela

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 17.12.2012 - 16:03

Koordinaciono telo za jug Srbije proslavilo je u ponedeljak 12 godina postojanja.

Sa lica mesta

Gostima je u stacionaru Bujanovačke banje predstavljen dokumentarni film o radu ovog organa formiranog 16. decembra 2000. godine, na sednici  Vlade SR Jugoslavije i Privremene Vlade Srbije, koja je održana u Bujanovcu.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković rekao je na svečanosti da su trenutni prioriteti te službe poboljšanje ekonomske situacije na krajnjem jugu Srbije.

– Do sada smo uradili dosta za ovo područje, a tako će biti i u narednom periodu.

Završićemo projekat izgradnje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, drugu fazu izgradnje preševskog porodilišta, nastavićemo da pomažemo mala i srednja preduzeća u opštinama Bujanovac, Preševo u Medveđa.

Želim da podsetim da sam nedavno boravio na jugu zemlje kada smo privatnim preduzetnicima uručili bespovratna sredstva u vidu pomoći za njihovo dalje poslovanje.

Tada smo za te namene izdvojili 60 miliona dinara.

Sa zadovoljstvom mogu da najavim i organizovanje sajma u Beogradu i to će biti Sajam investicionih ulaganja na jugu Srbije.

Dakle, krajnje namenski jer želimo da privučemo što više investitora do Preševa, Bujanovca i Medveđe, čime ćemo zaokružiti priču oko podizanja kvaliteta života građana na jugu Srbije – istakao je Stanković.

Inače, za prvog predsednika Koordinacionog tela izabran je Nebojša Čović, tadašnji kopredsednik Vlade Srbije, koji je na toj dužnosti ostao do sredine 2005. godine.

U proteklih 12 godina u izgradnju mira, sigurnosti i tolerancije na jugu Srbije, posebno u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, iz budžeta Srbije uloženo je više od 5,4 milijarde dinara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: