Nazad

RUSI STIGLI U VRANJE: Počela letnja škola

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 13.08.2019 - 12:44

U Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju počela je sa radom Letnja škola Arhitektonskog Fakulteta "MARHI" iz Moskve.

Susret u Gimnaziji. Foto: Promo

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković poželela je gostima iz Rusije dobrodošlicu u Vranje  i sa zadovoljstvom naglasila da je njihov dolazak u mesecu osnivanja škole koja će uskoro obeležiti 140 godina od osnivanja.

Mišićeva je istakla značaj i važnost partnerskih odnosa koje Gimnazija neguje sa ruskim univerzitetima.

Profesorka ruskog jezika Danijela Spasić govorila je o istorijatu škole, važnim aktivnostima koje Gimnazija ima u okviru Ruskog kutka, kao i o ostvarenoj saradnji sa Rusijom.

U ime delegacije iz Rusije gimnazijalcima se obratio Milan Stamenković, koordinator i predavač u okviru programa pomenute Letnje škole i Arhitektonskog fakulteta iz Moskve.

- Letnja arhitektonska škola pruža mogućnost našim učenicima i budućim studentima arhitekture i informacionih tehnologija da prošire svoja znanja i razmotre mogućnost daljeg školovanja na nekom od prestižnih partnerskih univerziteta širom Rusije - poručili su iz Gimnazije, uz napomenu da će letnja škola trajati do 25. avgusta.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: