Nazad

Ruža NEMA ZA HLEB, po kiši MOLI ZA POMOĆ i ne zna kako će dočekati sledeći dan

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 04.06.2019 - 12:41

Ruža Kačarević (91), starica iz Klinovca kod Bujanovca , po kiši je u utorak molila prolaznike po centru Vranja za koji dinar, kako bi uspela da sakupi za autobusku kartu i osam baterija od „Volt ipo“.

Ruža Kačarević u glavnoj ulici u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Jedva da gleda,  oči joj prekrila, kako kaže neka paučina, pa je bila kod ovdašnjih lekara da je pregledaju.

- Isekoše mi struju, nemam svetlo, pa tražim kude se kupuje ovo što se stavlja u onoj kutiče, pa svetli.

Domaćin mi umre, a ni decu nemam.
Živim, ete takoj, jedem perca od kromid što opešim, nešto što naberem ispred kuću, travke.

Daju mi hleb dobri ljudi, ponekad
- priča Ruža.

Baka Ruža stidljivo pita prolaznike da joj kažu gde se kupuju baterije, ne znajući kako se ustvari zovu. Držala je neke kineske u ruci, ulepljene tečnošću koja je iz njih iscurila.

Vranjanci, ljudi s dušom i osetljivi na ljudsku muku, kupili su i poklonili baka Ruži nekoliko kompleta baterija, dobila je koji dinar i za kartu do Klinovca, i hleb.

Jedan stari kišobran, našao se u njenoj ruci da je zaštiti od kiše, poklon takođe od onih koji su imali više sreće u životu.

Ostala je baka Ruža da mili glavnom ulicom u Vranju, u staroj futi, vunenim čarapama i tuđim patikama, blagosiljajući one kroz koje ju je Bog tog jutra pogledao.

Istog tog jutra institucije države Srbije, republičke i lokalne, bile su na doručku, kao i obično, ne vodeći računa o svojim građanima.

S.T.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Tanja
04.06.2019. , 11:56
Prosle godine sam zbog baka Ruze kontaktirala i Centar u Vranju i u Bujanovcu (rekli mi da im je dovedem! Kako? Nista joj nisam, ne zivim u Bujanovcu, a ukoliko ima zive srodnike ne smem da se mesam!!!). Ono sto ne znate je da baka Ruza nije na evidenciji Pcinjskog okruga-zena ne postoji! Proverili mi u Centru u Vranju i u vranjskom PIO fondu, ali ima racun na njeno ime u Vojvodjanskoj banci u Nisu!!! Neko podize novac za koji su joj rekli da joj je oduzet. Stap koji drzi sam joj ja dala. Ukoliko vas novinar zeli, moze me kontaktirati za dodatne informacije.
OK Radio
04.06.2019. , 12:44
Javite se na 017 400 633
Radomir
04.06.2019. , 18:33
Ja bih da pomognem nekako .
Nn
04.06.2019. , 23:08
Pomozite, pomozite starici.. A ujedno cete pomoci i njenom posinku, snaji, njihovom sinu i supruzi i deci..
Posmatrač
05.06.2019. , 08:17
Nema za hleb ali zato ima za pivo na autobusku.. Kartu u autobusu ne placa, a ima i "sina" koji joj uzima to sto ona isprosi.